Voimistelu voi muuttaa lapsesi elämän

Jos luulet, että voimistelu soveltuu vain ammattilaisurheilijoille eikä lapsille, olet todennäköisesti väärässä. Lapset voivat hyötyä merkittävästi voimistelusta, tekevätkö he sitä harrastuksenaan tai koulun liikuntatunneilla. Voimistelu tarjoaa lapsille erinomaisen mahdollisuuden fyysiseen, henkiseen ja sosiaaliseen kehitykseen, joka voi auttaa lastasi monin tavoin.

Voimistelu on kokonaisvaltainen urheilulaji, joka sisältää voimaa, nopeutta, tehoa, yhteensovittamista, joustavuutta ja tasapainoa. Se on vaativa urheilu, joka vaatii valtavaa sitkeyttä ja taitoja. Vaikka onkin suositeltavaa aloittaa voimistelu mahdollisimman aikaisin, monet lapset aloittavat voimistelun koulussa. Voimistelun kurinpidollinen vaikutus ulottuu liikuntasalin ulkopuolelle ja lasten elämäntapaan.

10 asiaa, jota voimistelu voi opettaa lapsille

Voimistelu opettaa monia elämäntaitoja ja oppitunteja, joista voi hyötyä loppuelämän ajan. Alla kymmenen tärkeää asiaa, jota voimistelu opettaa.

1. Kurinalaisuus

Kurinalaisuus opetetaan hyvin varhaisessa vaiheessa. Voimistelijan on pystyttävä kurinalaisuuteen menestyäkseen. Nuoret voimistelijat menettävät monia tapahtumia kuntosalin ulkopuolella, jos he ovat ottavat lajin tosissaan ja haluavat kehittyä ja menestyä myöhemmin voimistelijana. Monet pojat ja tytöt menettävät syntymäpäiväjuhlia ja erilaisia hauskoja tapahtumia, jotta he voivat osallistua kuntosaliharjoitteluun. Kurinalaisuus tarkoittaa sitä, että pystyy pysymään keskittyneenä tavoitteeseen ja ymmärtämään, mitä se maksaa pitkällä aikavälillä.

2. Sitkeys

Monet voimistelijat kokevat uraansa läpi vammoja. Voimistelija oppii kuinka olla kova ja kestämään kipua, arkuutta, loukkaantumista ja tappioita. Voimistelijat kokevat kipua pienistä vammoista, uusien taitojen oppimisesta, ilmastointijärjestelmistä, vakavista vammoista uransa aikana, mutta silti he pysyvät sitkeinä ja oppivat luottamaan itseensä.

3. Tasapaino

Tasapaino on avain menestykseen voimistelun urheilussa. Kehon tasapaino ja hallinta ovat erityisen tärkeitä. Kuitenkin voimistelu opettaa tytöille ja pojille kuinka tasapainoillaan myös elämässä. Monilla voimistelijoilla on 20 tuntia harjoitusta viikossa, joten tasapainoilu koulun, unen, ravitsemuksen ja palautumisen kesken ovat tärkeitä.

4. Päättäväisyys

Toinen voimistelusta opittu taito on päättäväisyys. Tämä urheilu edellyttää, että voimistelijat oppivat päättämään asioita. On oltava valmis oppimaan uusia taitoja, taistelemaan pelkoja vastaan, saavuttamaan tavoitteita, kilpailemaan pelottomasti ja pysymään positiivisina.

5. Johdonmukaisuus

Voidakseen olla menestyvä voimistelija, johdonmukaisuus on avainasemassa. Tämä on elämäntaito, joka tarjoaa menestystä todellisen sanan mukaan. Johdonmukaisuutta on yrittää uudestaan ​​ja uudestaan, ​​eikä luovuttamaan koskaan. Voimistelijat pyrkivät saamaan kilpailukykynsä kovalla työllä ja koulutuksella.

6. Ravitsemusarvot

Ravinto, ruokavalio ja voima ovat erittäin tärkeitä voimistelussa. Voimistelu opettaa, kuinka tärkeää on tasapainoinen ruokavalio saavuttaakseen korkeimman potentiaalin. Monet valmentajat opettavat voimistelijoita syömään ja juomaan terveellisesti koko uran ajan. Voimistelijat oppivat myös voiman merkityksen. Vahvuus luo lihaksia, jotka auttavat estämään kehon vammoja. Ravitsemus on tärkeä myös loukkaantumisen aikana.

7. Kunnioitus

Kunnioitus on elämän taito, jota opetetaan joka kerta, kun voimistelija on liikuntasalissa. Voimistelijan ja  valmentajan välinen suhde rakentuu kunnioitukselle. Voimistelijat oppivat myös kunnioittamaan toisia lajitovereita, valmentajia ja muita ympärillä olevia tukijoukkoja.

8. Omistautuminen

Voimistelu on urheilua, joka vaatii paljon omistautumista. Tämä urheilu on erittäin kovaa ja vaativaa. Voimistelussa menestyneet ovat 110% omistautuneita voimisteluun ja menestykseen.

9. Ystävyys

Kun nuori lapsi aloittaa voimistelun, hän tulee osaksi joukkuetta. Monet voimistelijat harjoittelevat yhdessä monien vuosien aikana koulussa ja koulun ulkopuolella. Yhdessä vietetty aika rakentaa vahvoja ystävyyssuhteita. Voimistelu on myös urheilua, jossa muiden joukkueiden ja jopa eri maiden voimistelijat rakentavat vahvoja ystävyyssuhteita loppuelämäksi. Voimistelijat kilpailevat yhdessä vuosia, mikä johtaa elinikäisiin ystävyksiin.

10. Tiimityö

Voimistelu opettaa tiimityötaitoa. Voimistelijat harjoittelevat yhdessä muiden kanssa ja muodostavat joukkueita. Suomessa on erittäin monia erilaisia seuroja, joihin voi liittyä, mikäli innostuu voimistelusta koululiikunnan lisäksi. Parasta tapa tutustua voimisteluun on Suomen voimisteluliiton sivuilta.

10 asiaa, jota voimistelu voi opettaa lapsille