Elämää armeijassa

Sotilaan jokapäiväinen elämä on tiettyjen elämän sääntöjen ja yleisen kurin ympäröimä, jättäen samalla aikaa henkilökohtaiselle elämälle.

Tyypillinen päivä

Rykmentin päivä on omistettu ensisijaisesti sotilaan työn muodostamiseen sekä heidän tietämyksensä erikoistumiseen ja käyttöönottoon, jotta he voivat kouluttautua ja harjoitella elämäntapojaan. Urheilutoiminta sekä opiskelu ja ammattinsa oppiminen ovat myös erittäin tärkeää. Tavoite on olla toimintakuntoinen hetkessä. Yleensä tyypillinen päivä sisältää: 

 • 6.00: herätys
 • 6.10: paikallisten alueiden siivous
 • 6.45: aamupala
 • 7.45: komppanian kokoontuminen ja käskyjen sekä tehtävien jakaminen
 • 8.00: urheilusessiot
 • 9.30: tuliaseiden käytön ja hoidon teoreettiset kurssit (kokoaminen, purkaminen, turvallisuussäännöt jne.)
 • 10.15: koulutusta tuliaseiden käytöstä
 • 12.00: pieni päivällinen
 • 13.30: komppanian kokoontuminen ja päivän ohjelmat
 • 13.45: uuden materiaalin oppiminen
 • 14.30: topografian teoreettiset kurssit (kuinka lukea karttaa, käyttää kompassia, suunnistus ja liikkuminen)
 • 15.30: koulutus ja topografisen tiedon käyttöönottoa ja harjoittamista
 • 17.30: komppanian uudelleen kokoontuminen seuraavan päivän ohjelmaa koskien  

Virkapuku

Sotilas on aina virkapuvussa palveluksen aikana. Heidän virkapukunsa vaihtelevat eri toimintojen osalta. Työtarkoituksiin käytettävä ja taistelussa käytettävä ovat täysin erilaisia toisistaan. Sotilaat sopeuttavat ryhtinsä ja asenteensa tilanteeseen.  

Armeija tarjoaa jokaiselle sotilaalle kaikki, mitä he tarvitsevat, alusvaatteista raskaisiin koreihin. Kaikki laitetaan yhteen pakettiin, joka annetaan heille, kun he ensin saapuvat armeijaan. Työtuntien ulkopuolella, sotilas jättää univormunsa ja löytää siviilikäytännön uudestaan. Otetaan huomioon, että joissakin armeijoissa lisävarusteet kuten korut ja tatuoinnit eivät ole sallittuja lukuun ottamatta kelloja ja muita laitteita.

Hiukset armeijassa

Sotilaan hiusten leikkauksen on oltava puhdas ja siisti sekä joka sallii hänen käyttää baskeriaan tai koria. Pään ei tarvitse olla kalju. Naisilla hiusten on oltava kiinni niin, että se ei koske paidan kaulusta.

Ilmainen majoitus

Kun sotilas ensin saapuu armeijaan, he majoitetaan ilmaiseksi rykmentin sisällä. Kuitenkin 6 kuukauden kuluttua heidän täytyy yleensä päätettävä asua kasarmin ulkopuolella kenen kanssa vain he valitsevat ja omalla kustannuksellaan.

Mukautetut ateriat

Sotilaiden ruokavalio tehdään siten, että se vastaa heidän tarpeitaan ja omia ainutlaatuisia fyysisiä olosuhteitaan. Heidän aterioitaan valvoo armeijan terveyspalvelu. Rykmentissä ateriat otetaan buffet-tyyliin, kun taas taistelukentällä yksittäisiä 24 tunnin taistelumuonapakkauksia levitetään, jos ulkokeittiötä ei ole pystytetty ja jos olosuhteet eivät salli sitä.  

Loma-aika

Sotilaan maksettu loma koostuu yleensä 9 viikosta ja he voivat ottaa niitä milloin vain se sopii heille. Tietysti jotta he voivat ottaa lomaa, hierarkian lupa vaaditaan. Vain hälytys, joka on melko tavallista, voivat mobilisoida heidät minä hetkenä tahansa ja heidän on palattava yksikköönsä viipymättä, missä tahansa he ovatkin.

Henkilökohtainen elämä

Palvelukseen vaadittavan toiminta-aikojen ulkopuolella, sotilas voi omistautua henkilökohtaiseen elämäänsä. Vain jotkut tehtävät ja operaatiot vaativat täyden ja täydellisen saatavuuden sotilaan osalta. 7 päivää, 24 tuntia.

Liikkuminen

Jokin tavallinen asia, jonka sotilas kohtaa, on että he joutuvat liikkumaan paljon. Tästä voi tulla äärimmäisen vaikeaa varsinkin, jos sotilaalla on perhe ja lapsia. Sotilaita voidaan liikutella samassa maassa mutta eri alueella tai he voidaan sijoittaa maansa ulkopuolelle ja toimitetaan vieraaseen maahan, varsinkin sodan aikana. Nämä sijoitukset voivat olla lyhyitä tai pidempiä ja se johtaa siihen, että sotilas joutuu olemaan ilman perhettään pitkään.

Kaiken kaikkiaan armeijaelämä voi olla kovaa ja vaikeaa sekä todella stressaavaa. Se on myös vaarallinen ammatti. Elämäsi on aina linjalla ja joskus perheesi ja elämän vakautesi eivät ole parhaalla pohjalla. Mutta jos tämä on jokin, joka kiinnostaa sinua ja haluat elämäsi olevan seikkailua, ehkä voisit harkita uraa armeijassa. Armeija tarjoaa aina tuoreita tilaisuuksia ja etsii aina uusia kasvoja liittymään sen miehistöön.